abonneren

TomTom berekent routeinformatie via mobieltjes

Heeft u een TomTom? Dan krijgt u in de nabije toekomst een veel nauwkeurige aankomsttijd te zien. TomTom is namelijk een samenwerking met Vodafone aangegaan. Vodafone kan namelijk op basis van de snelheid waarop mobieltjes zich bewegen berekenen hoe druk een bepaalde route is.TomTom en Vodafone hebben het systeem al met succes uitgeprobeerd. De introductie van de nieuwe dienst staat gepland voor de tweede helft van 2007 en de wereldprimeur gaat naar Nederland.
TomTom wil deze nieuwe techniek graag gebruiken omdat het de huidige technieken (radio, borden boven de snelweg) niet voldoende vindt. De dienst is in principe alleen bedoeld voor TomTommers en verkeersautoriteiten. TomTom hoopt in de toekomst ook met andere mobiele operators dergelijke contracten te kunnen sluiten.

Bron: nu.nl

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord