abonneren

'Toezichthouder e-bookverkoop niet neutraal'

Apple wil af van de toezichthouder die is aangesteld om prijsafspraken bij de verkoop van e-books te voorkomen. Volgens Apple is de toezichthouder niet neutraal.

Apple heeft te kennen gegeven dat de toezichthouder - Michael Bromwich - niet neutraal is. Aanleiding hiervoor zou een verklaring zijn die Bromwich heeft geschreven. Daarin schreef hij dat Apple hem onvoldoende toegang heeft gegeven tot de bestuurders van het bedrijf.

Apple zou de toezichthouder hiermee dwars zitten en hem in zijn werk belemmeren. Eerder dit jaar ontstond ook al onenigheid over Bromwich: de toezichthouder krijgt voor zijn werk een uurtarief van maar liefst 1100 Dollar, en volgens Apple maakt hij misbruik van zijn positie, omdat er geen concurrentie is.

De toezichthouder werd in de zomer van 2013 aangesteld om misstanden in de verkoop van e-books aan de kaak te stellen. Er zouden prijsafspraken zijn gemaakt tussen grote uitgevers van e-books en het publicatieplatform van Apple.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord