Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord
abonneren

Toekomstige iPhone benadert muziekbibliotheek thuis

In de toekomst is het mogelijk alle muziek die in iTunes thuis is opgeslagen onderweg met de iPhone af te spelen. Dat blijkt uit een patent van Apple. De muziek wordt on-the-go afgespeeld, zonder dat er gesynchroniseerd moet worden.Apple realiseert zich dat het downloaden van muziekbestanden naar de iPhone een tijdrovend proces is en dat de capaciteit van deiPhone ook roet in het eten kan gooien. Het zouhandiger zijn wanneer de iPhone altijd toegang heeft tot muziekdie in de iTunes-bibliotheek van de gebruiker is opgeslagen.
Een nieuwe versie van iTunes en de iPhone-firmware zou dit wel eens kunnen gaan realiseren. 

Bij elke synchronisatie wordt de metadata van alle muziek- en videobestanden naar de iPhone gekopieerd. Deze metadata is aanmerkelijk kleiner dan de bestanden zelf, waardoor het mogelijk wordt de complete collectie 'virtueel' op de iPhone te zetten. Wilt u vervolgens zo'n bestand afspelen, dan wordt het bestand gestreamed. Of het origineel daarbij van uw thuiscomputer komt of dat het via Apple's eigen iTunes-dienst aangeleverd wordt (en dus alleen werkt met officieel gekochte muziekbestanden) is nog de vraag.

Apple heeft wel verklaard dat het mogelijk zal zijn de iTunes-bibliotheek op de iPhone te beheren, bestanden te wissen of juist bestanden toe te voegen. De veranderingen worden meteen op de thuiscomputer doorgevoerd. Het zou zelfs mogelijk zijn om iPhones met elkaar te laten praten, een techniek die nu beheerst wordt door Microsoft's Zune.

AppleInsider

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 30 november

donderdag 09 november

Laatste reactie