abonneren

Toekomst Pandora niet meer in direct gevaar

Twee weken geleden luidde de Amerikaanse muziekdienst Pandora nog de noodklok. Door de absurd hoge royalties die het bedrijf moest betalen over de muziekstreams werd het bedrijf naar een failissement gedreven. Inmiddels zijn er een aantal doorbraken geweest, waardoor Pandora buiten gevaar lijkt.De laatste maanden was Pandora verwikkeld in een gevecht met de RIAA over royalties. Beide bedrijven hebben een compleet verschillend beeld van wat een 'realistische' royaltyafdracht is.
Dit heeft zijn oorsprong in de afwijkende aanpak die Pandora hanteert ten opzichte van traditionele streaming radiostation: bij Pandora is het mogelijk individuele radiostations te creeëren.

Inmiddels heeft de RIAA een compromis bereikt met een groot aantal streaming radiostations. Hoewel Pandora door zijn afwijkende bedrijfsmodel niet onder deze groep valt, lijkt het tij gekeerd. Het royaltymodel kan wel degelijk als basis gebruikt worden voor een overeenstemming tussen Pandora en de RIAA. Pandora heeft nu meer tijd gekregen om een voorstel voor een realistische vergoeding te doen.

CD Freaks

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord