abonneren

Toekomst Duke Nukem Forever nu écht onzeker

Eén van de bekendste vaporware-titels in de gamesindustrie, Duke Nukem Forever, dreigt nu echt niet meer te verschijnen. De verantwoordelijke studio, 3D Realms, ziet zich genoodzaakt zijn deuren te sluiten.Hoewelniet bevestigdis dat Duke Nukem Forever samen met 3D Realms ten onder gaat, lijkt het onwaarschijnlijk dat een andere gamestudio deze omstreden titel oppikt.Hiermee komt er een einde aan de lange Duke Nukem Forever-soap. De game is één van de meest vertraagde games in de industrie.
De game was aangekondigd voor 1997 en werd jaar na jaar uitgesteld, waardoor het een 'running gag' in de industrie werd.

Pas in de laatste jaren bleek 3D Realms wel degelijk bezig te zijn met de titel. Zo verschenen er meerdere screenshots en zou een releasedatum niet ver weg meer liggen. Daar kan nu een flinke streep door gehaald worden. 3D Realms sluit uit geldnood zijn deuren. Hoeveel ontwikkelaars op straat komen te staan is niet bekend. Er zouden een aantal Duke Nukem-titels ontwikkeld worden voor de Nintendo DS en Sony PSP; deze ontwikkelaars zouden door derde partijen betaald worden en dus een doorstart kunnen maken. Of de rechten op Duke Nukem Forever zelf opgepikt worden door een andere studio valt nog te bezien.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: