abonneren

Toch schone installatie Vista Upgrade mogelijk

Paul Thurrott heeft een truc gevonden waarmee met een Windows Vista Upgrade-dvd toch een schone Vista-installatie gedaan kan worden.
De truc bestaat uit zeven stappen en Thurrott heeft gebruik gemaakt van interne documenten van Microsoft om de nieuwe upgrade-restricties van Microsoft te omzeilen.

Microsofts nieuwe licentie-eisen voor Vista bepalen dat een gebruiker een Windows Vista Upgrade alleen kan installeren vanuit een gevalideerde kopie van Windows XP. Indien een gebruiker op deze manier XP upgrade naar Vista dan geeft hij wel zijn Windows XP-licentie op. Hij kan dus niet meer terug naar XP wanneer Vista hem niet bevalt.

Om deze strenge beperkingen te omzeilen, gaat u als volgt te werk:

  1. Boot vanaf de Windows Vista Upgrade DVD en start het setup-programma.
  2. Wanneer de productsleutel wordt gevraagd dan moet u deze NIET intypen. Klik op "NEXT/Volgende" en ga verder met de installatie. Nu zal een testversie van Vista worden geïnstalleerd die maar 30 dagen actief is.
  3. Wanneer er om wordt gevraagd dan selecteert u de juiste versie van Vista die u gekocht hebt en gaat u verder met de installatie. 
  4. Wanneer de installatie voltooid is en u voor de eerste keer uw nieuwe Vista-desktop ziet dan draait u het installatie-programma nogmaals maar ditmaal vanuit Windows Vista.
  5. Wanneer de set-up nu om de productsleutel vraagt, kunt u het wel gewoon intypen. 
  6. Wanneer er gevraagd wordt om een Upgrade- of een Custom (advanced)-installatie te doen dan kiest u voor Custom (advanced) om Vista schoon te installeren. Dit betekent dat u Vista voor een tweede keer installeert. 
  7. Wanneer de installatie voor de tweede keer is voltooid dan kunt u Windows Vista normaal activeren. U kunt de Windows.old-folder verwijderen. In deze folder staat alleen informatie die nodig is voor de installatie van Vista.


Bron: DailyTech

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord