abonneren

Toch maar geen onbetaalde downloads in hitlijst

Een paar weken geleden werd-ie met veel bombarie aangekondigd, de SuperChart van TMF. Het zou de eerste hitlijst worden waarin ook downloads zouden worden meegeteld waarvoor niet betaald is. Nouja, en het is net als die mop van die man die naar Parijs ging: de onbetaalde downloads tellen toch niet mee.Dat is een gevolg van een gesprek dat heeft plaatsgevonden tussen TMF, marktonderzoeker GfK en de NVPI - de branchevereniging van de entertainmentindustrie.
Ondanks het feit dat onbetaalde downloads niet per definitie van illegaal aanbod hoeven te zijn, waren NVPI en andere betrokken partijen (SENA, Buma/Stemra) verre van gelukkig met - aldus de website van de NVPI - "het signaal dat hier vanuit ging omdat eruit geconcludeerd zou kunnen worden dat de muziekindustrie zich heeft neergelegd bij de unieke Nederlandse situatie dat het downloaden van illegaal aangeboden muziek onder voorwaarden is toegestaan."

TMF heeft hierop besloten peer-to-peer consumptie niet meer mee te wegen bij het vaststellen van de populariteit van bepaalde liedjes.

Geschreven door: Annemarie Korevaar op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: