abonneren

Toch maar geen onbetaalde downloads in hitlijst

Een paar weken geleden werd-ie met veel bombarie aangekondigd, de SuperChart van TMF. Het zou de eerste hitlijst worden waarin ook downloads zouden worden meegeteld waarvoor niet betaald is. Nouja, en het is net als die mop van die man die naar Parijs ging: de onbetaalde downloads tellen toch niet mee.Dat is een gevolg van een gesprek dat heeft plaatsgevonden tussen TMF, marktonderzoeker GfK en de NVPI - de branchevereniging van de entertainmentindustrie.
Ondanks het feit dat onbetaalde downloads niet per definitie van illegaal aanbod hoeven te zijn, waren NVPI en andere betrokken partijen (SENA, Buma/Stemra) verre van gelukkig met - aldus de website van de NVPI - "het signaal dat hier vanuit ging omdat eruit geconcludeerd zou kunnen worden dat de muziekindustrie zich heeft neergelegd bij de unieke Nederlandse situatie dat het downloaden van illegaal aangeboden muziek onder voorwaarden is toegestaan."

TMF heeft hierop besloten peer-to-peer consumptie niet meer mee te wegen bij het vaststellen van de populariteit van bepaalde liedjes.

Geschreven door: Annemarie Korevaar op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord