abonneren

Toch een lager btw-tarief voor e-books

Het btw-tarief voor digitale boeken gaat eindelijk omlaag. Voor downloadbare boeken - geschikt voor bijvoorbeeld een eReader - betaalde de koper een btw-tarief van 19 procent.Over twee weken zal op Prinsjesdag de btw-verlaging van elektronische boeken worden aangekondigd. De digitale boeken gaan nu vallen onder het lage btw-tarief van 6 procent: voor bedrukte boeken geldt dit tarief al. Staatssecretaris De Jager van financiën wil met het verlagen van het btw-tarief de ongelijkheid tussen e-books en gedrukte boeken opheffen.

Vrijwel al het leer- en leesmateriaal dat digitaal wordt aangeboden, zal onder het lage btw-tarief van 6 procent vallen. Dat geldt dan onder meer voor (digitale) lesboeken, educatieve cd-roms en dvd's, cursussen op dvd's en lesmaterialen op andere geluidsdragers zoals audio cd's en cassettes. Ook luisterboeken zullen vallen onder het lage btw-tarief.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord