abonneren

Tips voor een veilige online decembermaand

December is dé maand bij uitstek, waarin online shoppers en andere internetters worden bestookt met spamberichten, phishing-e-mails en andere bedreigingen. Kwaadwillenden versturen in de laatste maand van het jaar grote hoeveelheden valse e-mails. Goede doelen, cadeau-aanbiedingen en kortingsbonnen voor restaurants worden vaak misbruikt voor phishing of het verspreiden van virussen. Spammers misbruiken zelfs logo's van gerenommeerde organisaties, zoals iDeal of VeriSign.Hier zijnenkele tips om ook in december veilig te internetten:

Tip 1 - Koop niets online of maak geen geld over naar een goed doel naar aanleiding van een ongevraagde e-mail. Als het aanbod te mooi klinkt om waar te zijn (bijvoorbeeld: nu tachtig procent korting op een cadeau naar keuze), is het dat meestal ook.
Tip 2 - Goede doelen zijn een favoriet doelwit van cybercriminelen. Internetters die graag willen doneren, kunnen dit het beste doen door een bedrag over te maken via de officiële website.
Tip 3 - Maak een apart e-mailaccount aan voor online aankopen, bijvoorbeeld via Hotmail of Gmail. Spam en andere online bedreigingen komen dan niet in de standaardmailbox terecht.
Tip 4 - Voordat iemand online gaat shoppen, is het noodzakelijk om de nieuwste spamfilter te downloaden. Vertrouwen op een programma van vorig jaar is risicovol.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie