abonneren

Tip: toon wifi-kanalen van draadloze routers in de buurt

Met het toenemende aantal wifi-toegangspunten kan het voorkomen dat je wifi-verbinding thuis hapert of minder stabiel is. Het kan dan helpen om het uitzendkanaal van je eigen wifi-router te wijzigen. Hoe weet je nu op welke kanalen andere wifi-toegangspunten uitzenden? Dat kun je in Windows eenvoudig controleren met een speciaal commando.

Gebruikers van Windows Vista, 7, 8 en 2008 hebben hiervoor een speciale opdrachtregel tot hun beschikking, waarmee het mogelijk is om een lijstje te krijgen van de kanalen van de wifi-toegangspunten in de buurt. Om dat lijstje te tonen, ga je op de volgende manier te werk.

Open vanuit het startmenu een opdrachtpromt (command) met de opdracht cmd , gevolgd door enter. Typ op de command-prompt de volgende opdracht:

netsh wlan show all

Je krijgt nu een overzicht te zien van alle draadloze toegangspunten die door je Windows-computer worden gezien, en daarbij zie je ook direct op welk kanaal ze het wifi-signaal uitzenden. Als je bijvoorbeeld meerdere wifi-toegangspunten ziet die allemaal op kanaal 7 uitzenden, dan doe je er verstandig aan om je eigen router op een ander kanaal te laten uitzenden, bijvoorbeeld op kanaal 11.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Tips en Trucs, Algemeen

Tags: Draadloos, access points

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord