abonneren

Tips en Trucs

Coronatest.nl niet bereikbaar? Dit kun je doen!

Bezoekers van de website coronatest.nl laten weten dat de site op sommige momenten niet beschikbaar is. Natuurlijk kan het altijd door drukte komen, maar er kunnen ook andere problemen en bijbehorende oplossingen zijn. In dit artikel bespreken we wat je kunt doen om de site toch te kunnen bereiken.

- Door Wesley Akkerman | 03/06/21 15:00

Tip: toon wifi-kanalen van draadloze routers in de buurt

Met het toenemende aantal wifi-toegangspunten kan het voorkomen dat je wifi-verbinding thuis hapert of minder stabiel is. Het kan dan helpen om het uitzendkanaal van je eigen wifi-router te wijzigen. Hoe weet je nu op welke kanalen andere wifi-toegangspunten uitzenden? Dat kun je in Windows eenvoudig controleren met een speciaal commando.

- Door Redactie PCM | 21/05/14 09:58

Howto: Windows XP upgraden naar Windows 7 of 8 met PCmover

Windows XP is definitief ten einde, nu is het toch echt de tijd om afscheid te nemen van het dertien jaar oude besturingssysteem. Gelukkig is het upgraden van Windows XP niet zo heel ingewikkeld. Met PCmover Express van Microsoft en Laplink kun je je oude bestanden, gebruikersaccounts en instellingen eenvoudig overzetten naar Windows 7 of 8.

- Door Redactie PCM | 15/04/14 12:34

Programmeren met Freepascal in Lazarus

Zelf computerprogramma’s maken wordt vaak gezien als ingewikkeld en duur. Maar dat hoeft helemaal niet, want met de op Freepascal gebaseerde programmeeromgeving Lazarus wordt programmeren weer leuk en leerzaam, en bovendien is deze ontwikkelomgeving helemaal gratis.

- Door Redactie PCM | 26/03/14 12:21