abonneren

TinyURL niet kort genoeg? Probeer Tinyarro.ws!

Vooral Twitter-liefhebbers maken veel gebruik van diensten als TinyURL en bit.ly. Deze diensten korten lange web-url's af tot een korte alias. In berichten met een beperkt aantal leestekens is dat uiterst prettig. Dat het nóg korter kan dan TinyURL bewijst Tinyarro.ws...De gemiddelde TinyURL kent zeventien karakters (tinyurl.com/d57wpx). Bit.ly verkort een url naar twaalf karakters (bit.ly/lv6cZ). Maar dankzij het gebruik van Unicode kan de dienst Tinyarro.ws een url inkorten tot minder dan tien karakters.
In plaats van het standaard alfabet, maakt Tinyarro.ws gebruik van speciale leestekens die door de browser gewoon begrepen worden. Zo is de url van PCMweb nog maar zes tekens lang (➡.ws/퟾).

Dankzij Unicode zijn er maar liefst 100.000 unieke karakters en symbolen beschikbaar achter de slash. Handig aan Tinyarro.ws is dat het klikken op een alias eerst een splashpagina opent met de echte url. De gebruiker kan dan nog beslissen of hij de link wil volgen.

Tinyarro.ws

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord