abonneren

Timex maakt smartwatch die zonder smartphone te gebruiken is

Waar de meeste smartwatches nu nog vrij nutteloos zijn zonder bijbehorende smartphone, wil horlogemaker Timex daar verandering in brengen. De fabrikant heeft namelijk de Ironman One GPS+ uitgebracht, een smartwatch die ook zonder telefoon te gebruiken is.

De Ironman One is in de eerste plaats bedoeld voor sporters, zoals ook andere smartwatches als de Galaxy Gear Fit. Het horloge heeft dan ook een stappenteller en een hartslagmeter, en bovendien is het apparaatje water- en stofdicht waardoor het ook voor zwemmers een interessante gadget wordt.

Zonder smartphone te gebruiken

Waar de Ironman One echt in uitblinkt is echter het feit dat hij volledig zonder smartphone nog te gebruiken is. In tegenstelling tot smartwatches die draaien op Android Wear heeft de Ironman One een eigen besturingssysteem waarmee het horloge volledig te bedienen is op je pols.

3G

Daarnaast is het horloge voorzien van een 3G-verbinding waarmee het zelf op internet kan, en kan de gebruiker er 4 gigabyte aan foto's, video's en apps op opslaan. Die zijn met een Bluetooth-hoofdtelefoon af te spelen.

Weinig apps

Omdat het horloge draait op een eigen besturingssysteem, moeten gebruikers niet al te veel apps verwachten. Een groot aantal apps zoals op Android Wear-smartwatches te verkrijgen is, ga je op het Timex-horloge niet zien. Wel komt het horloge met een paar eigen apps, zoals MapMyRun, RunKeeper of Strava.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: timex