abonneren

Time Magazine: YouTube beste uitvinding van 2006

Het toonaangevende Time Magazine heeft een lijst samengesteld van de beste uitvindingen van 2006. Op de eerste plaats staat videosite YouTube die in minder dan een jaar is uitgegroeid van een kleine site voor de uitwisseling van amateurfilmpjes tot één van de grootste merken in de populaire media. Volgens Time komt de populariteit van YouTube doordat de site meelift met drie belangrijke ‘revoluties’. Als eerste is het voor de consument gemakkelijker om videofilmpjes op te nemen door het grote aanbod van betaalbare camcorders en makkelijk te gebruiken videobewerkingssoftware.


Ten tweede is er de Web 2.0-beweging waarbij gebruikers zelf kunnen – en willen – bepalen wat er op een website staat. Hoe meer participerende gebruikers een Web 2.0-site heeft, des te interessanter het wordt het voor andere gebruikers om mee te doen, waardoor er een sneeuwbaleffect ontstaat.
Als laatste is er de culturele revolutie. Consumenten zijn uitgekeken op de traditionele media die van bovenaf bepaalt wat de kijker van de wereld mag zien en wanneer.


Website: Time’s Beste Uitvindingen van 2006

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: