abonneren

Tijdperk van officiële iPhone-applicaties nabij

Maandag begint de jaarlijkse Worldwide Developers Conference. Verwacht wordt dat Apple-baas Steve Jobs daar niet alleen de nieuwe 3G iPhone zal tonen maar ook de officiële App Store zal lanceren.Apple's App Store wordt de enige manier waarop eigenaren van een iPhone officiële applicaties op hun trendy smartphone kunnen zetten. Op dit moment kan een gebruiker externe applicaties installeren via de Installer-applicatie. Deze applicatie werkt echter alleen op iPhones die gekraakt zijn.
Ontwikkelaars die applicaties willen verkopen via Apple's App Store moeten wel 30 procent van de omzet afstaan aan Apple. Het staat ontwikkelaars vrij om zelf te bepalen of en hoeveel geld ze vragen voor hun applicaties.

Onmiddellijk na de presentatie van de 3G iPhone zal deze te koop zijn. Ook is het vanaf maandag mogelijk om de iPhone 2.0 software te downloaden. Deze versie is nodig om de officiele applicaties via de App Store te kunnen downloaden. De iPhone 2.0 software werkt zowel op de nieuwe 3G iPhone als op de oude iPhone. Ook eigenaren van een oude iPhone kunnen dus na de installatie van de iPhone 2.0 software officiële applicaties downloaden.

Veel van de ontwikkelaars die op dit moment onofficiële applicaties ontwikkelen, hebben al laten weten dat ze hun applicaties gratis blijven aanbieden via de Installer-applicatie.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie