abonneren

Tieners gebruiken instant-messaging om niet af te gaan

Uit een enquête door de Associated Press blijkt dat veel mensen - en vooral tieners - instant-messagingdiensten als Yahoo Messenger en Live Messenger vooral gebruiken om dingen te zeggen die ze niet rechtstreeks durven te zeggen.Instant-messaging is tegenwoordig een normale manier om met vrienden, kennissen en familie te communiceren. Iedereen die wel eens een IM-client heeft gebruikt weet dat de relatieve anonimiteit het makkelijker maakt om dingen tegen andere mensen te zeggen die je niet face-to-face zou durven zeggen.

De Associated Press hield een onderzoek onder volwassen en jeugdige gebruikers van instant-messagingdiensten om er achter te komen waarom en hoe vaak ze de diensten gebruiken. Vijftig procent van de tieners en 20 procent van de volwassenen maakt gebruik van IM-diensten.

Vier van de tien tieners zegt IM's te gebruiken om dingen te zeggen die ze normaal niet durven te zeggen. Zo heeft 22 procent van de ondervraagde gebruikers iemand uit gevraagd via IM, of heeft ingestemd om met iemand uit te gaan. Dertien procent van de respondenten gaf toe dat ze via IM een relatie hebben uitgemaakt.

"Als ze flippen dan hoef je dat niet te zien en wanneer ik flip dan hoeven zij het niet te zien," zegt 17-jarige Cassie Holbert. De 19-jarige student Lewis Grove gebruikt IM's om een relatie uit te maken of om een meisje mee uit te vragen. "Angst voor afwijzing is de belangrijkste reden om IM's te gebruiken. In het echt kun je niet een venster sluiten wanneer je een blauwtje loopt."

De meeste volwassenen gebruiken IM vooral op het werk. Mensen die werkzaam zijn in de IT of marketing gebruiken vaker IM-diensten dan mensen in andere beroepsgroepen. Tieners multitasken ook vaker dan volwassen gebruikers. Zes van de tien tieners zegt huiswerk te doen terwijl ze IM-en.

De enquête werd tussen 25 oktober en vijf november gehouden onder 410 tieners en 836 volwassenen.


Bron: AP

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: