abonneren

Tiener heeft gemakkelijke iPod Touch hack ontwikkeld

Een 13-jarige hacker zegt dat hij een programma heeft geschreven waardoor er externe applicaties op een iPod Touch gedraaid kunnen worden. Het programma is zo gemakkelijk te gebruiken dat iedereen - zelfs digibeten - hun iPod Touch ermee kunnen hacken.De hacker heeft onder de codenaam AriX een persbericht rondgestuurd waarin hij zijn iJailbreak-hack onder de aandacht brengt. iJailbreak werkt alleen op de iPod Touch en niet op de iPhone, en alleen wanneer de gebruiker een Intel-Mac heeft.
Volgens gebruikers op de site MacRumors.com werkt de hack zonder problemen.

Er zijn andere hack-programma's voor de iPod Touch in omloop waarmee de gebruiker externe applicaties op de trendy multitouch-mediaspeler kan draaien, maar deze vereisen allemaal dat de gebruiker verstand heeft van wat hij doet. Het programma iJailbreak is speciaal ontwikkeld voor mensen die niet weten hoe je software hackt en dit ook niet willen weten. Volgens het persbericht moet een gebruiker alleen weten hoe hij een iPod Touch moet herstarten door op de knop bovenop de iPod te drukken. Voor de rest doet het programma alles automatisch.

AriX heeft ongeveer negen uur erover gedaan om in AppleScript een programaatje te schrijven dat al het scripting automatisch doet. Er is volgens de hacker een kleine kans dat het programma van een iPod Touch een niet-werkende ‘baksteen' maakt. Indien dit gebeurt dan is er nog geen man overboord. De gebruiker moet dan zijn iPod Touch even terugzetten naar de standaard fabrieksinstellingen.

Als PCM kunnen we niet een directe link geven naar het programma. Maar via het trefwoord ‘iJailbreak' kunt u gemakkelijk zelf het programma vinden. Indien u een iPod Touch heeft en succesvol het programma heeft gebruikt, dan zijn we benieuwd naar uw ervaringen.


Bron: www.tuaw.com

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie