abonneren

Tien miljoen downloads voor OpenOffice.org

Gistermorgen vroeg, net vier weken na de lancering op 13 oktober, is de nieuwste OpenOffice.org, versie 3, voor de tien miljoenste keer gedownload. Het einde is nog lang niet in zicht, want nog steeds worden er per dag 250.000 tot 350.000 downloads geteld. Wat de statistieken nog indrukwekkender maakt, is dat ze alleen de downloads via de OpenOffice.org website registreren. De grote aantallen gebruikers van Linux, die software meestal downloaden via hun distributie, wordt niet gemeten.
Alleen al van van Ubuntu Linux zijn er ongeveer 8 miljoen gebruikers, waarvan de meerderheid OpenOffice.org gebruikt als office suite. Daarnaast zijn er nog veel gebruikers die OpenOffice.org binnenhalen via ander servers, peer-to-peer netwerken, cd's, of andere manieren.

Het totaal aantal OpenOffice.org gebruikers wereldwijd is niet bekend, maar de OpenOffice.org-gemeenschap is ervan overtuigd dat in 2010 40% van alle gebruikte office-pakketten OpenOffice.org zal zijn.

Ook downloaden? Klik hier.

Geschreven door: Annemarie Korevaar op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord