Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord
abonneren

Tien jaar Facebook

Vandaag is het precies 10 jaar geleden dat Facebook het levenslicht zag. We hebben wat leuke feitjes verzameld over dit sociale media-platform.

Wist je bijvoorbeeld dat:

1.Het gemiddelde aantal Facebook-vrienden dat een volwassen gebruiker heeft, is 338.

2.Dat Facebook blauw als voornaamste kleur heeft en niet rood of groen, komt omdat oprichter Mark Zuckerberg kleurenblind is.

3.Facebook werd op 4 februari 2004 gelanceerd door Mark Zuckerberg en Dustin Moskovitz, Chris Hughes en Eduardo Saverin.

4.Er werken 6337 mensen bij Facebook.

5.Van alle gebeurtenissen die mensen aan hun tijdlijn kunnen toevoegen scoren ‘Huwelijk’ , ‘Verloving’ en ‘ Relatie’ het hoogst. Een verbroken relatie staat op de vierde plaats, na ‘Reizen’ en ‘Verhuizen’

6.In 2013 was de nieuwe Paus het meest besproken onderwerp op Facebook

7.Dagelijks maken 757 miljoen mensen gebruik van Facebook.

8.Daarvan bevindt 81% zich buiten de Verenigde Staten en Canada.

9.Wat gebruikers het meest vervelend vinden aan andere gebruikers, is dat er soms té veel informatie gedeeld wordt (we hoeven tenslotte niet alles te weten, toch?)

10.Om te peilen wat de bevolking dacht van de nieuwe Grondwet, schakelde de regering van IJsland Facebook in. 2/3 van alle IJslanders zit namelijk op Facebook. Op speciaal aangemaakte pagina’s konden ze suggesties voor veranderingen indienen en debatteren over voorstellen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 30 november

donderdag 09 november

Laatste reactie