abonneren

theScamBaiter

Gouden regel voor handel op het internet: klinkt het te mooi om waar te zijn, dan is het dat ook. Simpel, maar toch vallen hele hordes internetters dagelijks voor één of andere zwendel, ook als ze zelf iets verkopen. Flessentrekkers komen met een aantrekkelijk aanbod en de goedgelovige verkoper komt uiteindelijk bedrogen uit.
Dat gebeurt vooral in de Verenigde Staten, waar dit fenomeen ook wel bekend is als ‘419 Advanced Fee Fraud'.

De zwendelaar stuurt een cheque die pas na aflevering van de handelswaar gecasht kan worden. De verkopende partij verstuurt zijn handel zonder problemen, want de flessentrekker was zo vriendelijk om de verzendkosten bij aflevering te betalen. En dan blijkt de cheque waardeloos... Gelukkig zijn veel oplichters net zo vatbaar voor een leuke aanbieding als veel internetters en bij theScamBaiter maken ze daar dankbaar gebruik van.

theScamBaiter is een verzamelpunt voor mensen die afzetters een koekje van eigen deeg geven. De missie: wereldwijd oplichters dwarsbomen en vernederen, en dat is vrij gemakkelijk. Scambaiters lokken oplichters en sturen vervolgens dozen met waardeloze computeronderdelen, uiteraard op kosten van de oplichter. En als het even kan, houden ze de oplichter met een smoes aan het lijntje en volgen er meerdere zware pakketten met rommel. De scambaiters verstuurden zelfs eens een oude wasmachine. En ze krijgen oplichters zo gek foto's van zichzelf te versturen, bijvoorbeeld met een emmer op het hoofd.

De scambaiters onderhouden een loksite op (www.anuslaptops.com) en elke actie wordt uitvoerig beschreven in een forum. Dat levert vermakelijke verhalen op, vaak voorzien van audio-opnamen van telefoongesprekken en foto's. Verder biedt de website handige tips voor het tegengaan van spam, phishing en zwendel op eBay en hulpvaardige experts en digitale speurders.

Nederlands forum voor internetfraude staat op www.internetoplichting.nl.

www.thescambaiter.com
VIER STERREN

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Website, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord