abonneren

The Inquirer praat over AMD's 4x4-prestaties

AMD's 4x4-platform is zo goed als gereed. Bij 4x4 worden twee nieuwe dualcore-FX-processoren op één moederbord geplaatst om zo tot een quadcore-opstelling te komen. Toch zet The Inquirer zijn vraagtekens bij de nieuwe techniek.Het mag duidelijk zijn dat 4x4 het moet opnemen tegen de quadcore-processoren van Intel, waarvan gisteren de eerste officieel in de winkelschappen gelegd is. De techniek is echter vrij prijzig: allereerst is er een speciaal moederbord met twee Socket 1207-sockets nodig. Deze moederborden komen uit het serversegment en zullen niet goedkoop zijn.
Daarnaast moeten er twee FX-processoren geplaatst worden. Ook deze processoren staan niet bekend om hun gunstige prijsstelling.

De vraag is dus voor wie 4x4 bedoeld is. Gamers hebben op dit moment weinig baat bij de opstelling, zoals onze Intel quadcore-benchmarks al uitwezen. Twee cores biedt nog wel snelheidsvoordeel, maar bij vier cores is er te weinig belasting voor core 2 t/m 4. De kracht van 4x4 zal wél te zien zijn bij het renderen van films en afbeeldingen, maar dan hebben we het over een nichemarkt.

Of een dure 4x4-opstelling uiteindelijk zijn geld waard zal blijken valt nog te bezien. Uiteraard houden wij u op de hoogte.

Bron: The Inquirer

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie