abonneren

Thailand gebruikt Microsoft Multipoint bij rekenlessen

Het Thaise ministerie van Onderwijs gaat het gebruik van Microsoft's Multipoint bij onder andere de wiskundelessen stimuleren. Met Multipoint is het mogelijk om met de hele klas tegelijk op een PC te werken.Iedere leerling krijgt zijn eigen muis en eigen cursor kiezen in de vorm van bijvoorbeeld een tekenfilmkarakter. Daarna worden er op het scherm vragen of spellen getoond die de leerlingen samen of individueel moeten oplossen.

Het gebruik van Multipoint zou, naast dat het de interactiviteit verhoogd, ook ertoe bijdragen dat meer leerlingen de mogelijkheid krijgen tot het werken met een computer. Multipoint houdt de individuele scores van de leeringen bij en kan bijvoorbeeld ook de cursor laten verdwijnen van leerlingen die een aantal foute antwoorden achter elkaar geven. Hierdoor ontstaat een gezonde competitie die er bij traditionele lessen niet of veel minder zou zijn, wat weer een extra stimulans aan de leerlingen geeft om beter te gaan presteren.

Tegen het einde van het jaar hoopt het Thaise ministerie Multipoint te kunnen gebruiken in vijf tot tien klaslokalen in 100 verschillende scholen. Uiteindelijk moet het systeem in 800 kleinere scholen door het hele land gebruikt gaan worden.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord