abonneren

Texas verbiedt gebruik Windows Vista door overheid

Windows Vista is voor Microsoft geen doorslaand commercieel succes. Toen het besturingssysteem werd gelanceerd, besloten veel bedrijven en consumenten om niet de overstap te maken. Opmerkelijk dat de Amerikaanse staat Texas nu pas besluit dat Vista niet geschikt is om door de overheid gebruikt te worden. Ondanks dat er een Service Pack voor Vista is uitgebracht die veel van de initiële problemen verhelpt.
Het is ook vreemd dat Texas al $6,1 miljoen heeft gespendeerd om de computers van 44 overheidsdiensten te upgraden naar Vista en nu pas beslist dat het besturingssysteem niet geschikt is.

Texas heeft overheidsinstanties verboden om hun systemen te upgraden naar Windows Vista. De reden is dat er teveel problemen zijn met Vista. Texas benadrukt dat het niks tegen Microsoft heeft, maar dat ze het besturingssysteem niet vertrouwen. Windows XP doet alles wat Texas zoekt in een besturingssysteem en het ziet daarom geen goede reden om de overstap te maken. Overheidsinstanties die toch willen overstappen naar Windows Vista moeten een schriftelijke goedkeuring krijgen van Legislative Budget Board voordat ze een licentie, of een computer met daarop een OEM-versie van Vista, mogen kopen.

Een woordvoerder van Microsoft laat weten dat het verrast is dat de Texaanse overheid een specifiek bedrijf en een specifiek product "een oneerlijke behandeling" geeft. Microsoft hoopt dat Texas terug komt op zijn beslissing.


Bron: www.computerworld.com

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie