abonneren

Texas instruments koopt National Semiconductor

Texas Instrumenst wil National Semiconductors overnemen voor 6,5 miljard dollar. Een van de grootste overnames in de chipindustrie in jaren.

Met deze overname wordt Texas Instuments (TI) een van de grootste fabrikanten van analoge chips die gebruikt worden in bijvoorbeeld auto’s en mobiele apparaten als telefoons en tablets. Ook wordt TI met deze overname de derde chipfabrikant ter wereld en verdrijft daarmee Toshiba naar de vierde plaats. Intel staat op deze wereldranglijst van grootste chipfabrikanten op de eerste plaats en Samsung op twee.

Zowel Texas Instruments als National Semiconductor behoren beiden tot de oudste chipfabrikanten, en zijn al 1930 zijn begonnen. De namen van de bedrijven zijn overigens uit de jaren 50. Hoewel steeds meer functionaliteit gedigitaliseerd wordt, blijven er analoge chips nodig om de verbinding met de buitenwereld mogelijk te maken. Zo zijn er voor geluid, licht, temperatuur en acculading analoge chips nodig. Bijvoorbeeld in de Apple iPhone, iPod en iPad net als in Motorola’s Xoom zitten analoge chips van Texas Instruments.

Via: BBC news

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie