abonneren

Tetris met Twitter-berichten voor het goede doel

Wat hebben Twitter, Tetris en kanker met elkaar te maken? Dankzij de lancering van TweetBricks kunt u uw tijd verdrijven met een spelletje Tetris en tegelijk meedoen aan de strijd tegen kanker.Toen Drew Olanoff afgelopen mei de diagnose kanker te horen kreeg, leek het hem een goed idee om op een ludieke manier aandacht voor de strijd tegen kanker te vragen. Hij nam het initiatief tot 'Blame Drew's Cancer!' Iedereen die zich wil afreageren kan Drew's kanker de schuld geven.
Huissluitels kwijt, een aanrijding, een verloren wedstrijd van je favoriete sportteam: geef Drew's kanker maar de schuld. Drew riep mensen op om op Twitter de tag #BlameDrewsCancer te gebruiken, voor alles wat tegenzit. 

Nieuw is het spelletje TweetBricks, waarbij je Twitter-berichten op elkaar moet stapelen om punten te verdienen. De Twitter-berichten doen daarbij dienst als Tetris-blokken. U kunt een selectie maken met welke Twitter-berichten u wilt spelen, bijvoorbeeld alleen tweets van vrienden. En mocht de score uiteindelijk tegenvallen, dan kunt u altijd nog Drew's kanker de schuld geven. Degame is ontwikkeld door 9Astronauts om aandacht te vragen voor Drew's initiatief, die op z'n beurt geld verzamelt voor de American Cancer Society en Make a Wish Foundation. Ook de stichting van Lance Armstrong staat achter het initiatief.

Via: Mashable

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord