abonneren

Testen met de HTC One M8

De nieuwe HTC mag dan nog maar een paar uur oud zijn, de telefoon wordt online al aan verschillende tests onderworpen. Wat opvalt is dat het toestel niet makkelijk open te schroeven is. Dat maakt de telefoon niet bijzonder geschikt voor de echte doe-het-zelver. Wel blijkt het toestel een stuk beter bestand te zijn tegen water dan verwacht.

De redactie van TechSmartt besloot het erop te gokken en nam het risico een gloednieuwe HTC One M8 een uur lang onder te dompelen in een laagje water. Dat overleefde de telefoon wonderwel: hij hoefde slechts te worden droog geveegd en was daarna weer zo goed als nieuw.

Klein laagje water

Het toestel heeft geen officieel waterproof keurmerk, dus het is moeilijk in te schatten waarom de telefoon zo goed tegen water kan en of elk toestel een waterbad van een uur overleeft. Daar moet ook bij worden gezegd dat de tech-redactie de telefoon in een klein laagje water had gezet en niet enkele meters, zoals dat bij een échte waterproof test wel gebeurd. Als je echt een waterdichte telefoon zoekt, kom je terecht bij Sony’s laatste Xperia telefoons of de Samsung Galaxy S5.

Lijm en dubbelzijdige tape

Als je zelf graag je telefoon repareert en openschroeft dan is de HTC One wellicht geen hele fijne keus. Want hoewel het toestel ook met een paar schroefjes in elkaar zit, is dat niet het enige dat de boel bij elkaar houdt. Ook lijm en dubbelzijdige tape zorgt dat niets verschuift. Als je naar alle foto’s van de stappen die je moet nemen om de telefoon uit elkaar te halen kijkt, word je snel ontmoedigd om dat ooit zelf te gaan doen. Een pluspuntje: met een repareerbaarheidsscore van 2 uit 10 is het toestel net iets makkelijker uit elkaar te halen dan zijn voorganger, de originele HTC One. iFixit riep dit toestel uit als de lastigste smartphone ooit om te repareren.  

 

Bron: Mashable

Geschreven door: Marijn Baar op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie