abonneren

Tesla's Model 3 kost 35,000 dollar en haalt 350 kilometer op één accu

Tesla heeft na lang wachten zijn Model 3 laten zien. Die krijgt een bereik van 215 mijl, of zo'n 350 kilometer, en kost 'slechts' 35,000 dollar. Daarmee is de elektrische wagen een heel stuk goedkoper dan de vorige Model S en Model X.

De Model 3 is een langverwacht model, waar fans zelfs al dagen voor in de rij lagen. Tesla lijkt daarmee wel een beetje op de Apple onder de auto's...
 

Make or break

Van de andere kant is de hype rondom het voertuig niet heel vreemd. De Model 3 is de belangrijkste auto voor Tesla, omdat die het bedrijf groot kan maken. De Model S en de Model X zijn exclusieve, peperdure auto's die niet echt als warme broodjes over de toonbank gaan, maar de Model 3 moet de elektrische auto eindelijk betaalbaar maken voor de gemiddelde koper.
 

Concurrentie

Met 35,000 dollar, omgerekend zo'n 30,700 euro, is de Model 3 nog steeds niet de goedkoopste auto op de markt, maar kan hij wel concurreren met de meeste andere elektrische auto's van nu zoals de Nissan Leaf of de BMW i3.
 

350 kilometer op één acculading

De Model 3 haalt 350 kilometer op één lading

Daar komt bij dat de Model 3 op veel vlakken ook nog 'beter' is dan die concurrenten, en in ieder geval een stuk luxer is. De Model 3 kan zo'n 350 kilometer rijden op één volle acculading, al verwacht Tesla-ceo Elon Musk dat dat bereik uiteindelijk hoger gaat uitvallen wanneer de auto ook echt geleverd wordt.

De Model 3 gaat nu pas in de voorverkoop, maar wordt 'op z'n vroegst' pas 'begin 2017' geleverd. Geïnteresseerde kopers moeten alvast het heel redelijke bedrag van $ 1,000 betalen voor zij de auto kunnen bestellen.
 

Luxe

De rest van de Model 3 is ook erg luxe. Buiten het strakke uiterlijk met een bovenkant die volledig van glas is gemaakt trekt de motor van 0 naar 100 in 6 seconden, en maakt de software gebruik van semi-autonome functies zoals slimme cruise control en het automatisch wisselen van baan. Net als bij andere Tesla-modellen is rij- en verkeersinformatie te vinden op het gigantische scherm op het dashboard.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: Tesla, Elektrische Auto, tesla model 3

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord