abonneren

Tesla wil batterij voor in je huis maken

Eén van de beste batterijfabrikanten ter wereld is niet Duracell, maar Tesla. Het bedrijf van miljardair Elon Musk maakt elektrische auto's die makkelijk 500 kilometer kunnen rijden op één volle lading. Die batterijen worden binnenkort niet alleen in auto's gebruikt, maar moeten ook in ons huis komen te hangen.
Dat zegt Musk tijdens een bespreking van de kwartaalcijfers van Tesla. De miljardair zegt dat er 'binnen een paar maanden' een accu voor consumenten op de markt moet komen. Het ontwerp daarvan is al klaar, maar moet nog wel geproduceerd worden.

Back-up

De vraag is wat je met zo'n batterij moet. In de eerste plaats kun je er alle apparaten in je huis mee van stroom voorzien. Dat zou bijvoorbeeld kunnen via zonne-energie, waarvan je de stroom kunt opslaan in Tesla's batterij.

Maar de accu is ook erg handig als back-up voor wanneer je gewone stroom uitvalt.

Mooi apparaat

Veel wil Musk nog niet kwijt over de plannen, maar wel dat het "een mooi apparaat" moet worden. "Iets dat je aan je muur wil hangen, dat strak afgewerkt is, en met plug and play-opties", zei hij.

Deals

Er zijn al diverse autofabrikanten die een dergelijk product aanbieden. Het is bij de Toyota Mirai bijvoorbeeld al mogelijk om de batterij uit de auto te halen en die als externe stroomvoorziening te gebruiken. In Amerika is dat praktischer dan in Nederland, want daar zijn meer plaatsen om je auto op te laden. In dat land is Tesla ook al in gesprek met energieleveranciers, dus de vraag blijft wanneer we in Nederland van een dergelijk systeem kunnen maken. Dat zal nog wel even duren...

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: