Tesla Model S kan zelf rijden na firmware-update

Automaker Tesla brengt een softwareupdate voor de Model S uit, waarmee de auto voor een deel zelfstandig kan rijden. Die update wordt over the air gebracht en laat de auto op de snelweg uit zichzelf sturen.
Dat vertelt Tesla-eindbaas Elon Musk. Momenteel werkt de autofabrikant hard aan firmware-versie 7.0 voor de bekende Model S.

Musk wil nog niet heel veel kwijt over de update, maar tegenover TechCrunch zegt hij dat de auto's na de update zelf kunnen sturen.

Navigeren zonder bestuurder

De nieuwe firmware moet over zo'n 3 maanden klaar zijn en uitgerold worden onder alle Model S-rijders. Op dit moment test Tesla de update nog op een test-baan tussen SAn Francisco en Seattle. Daar kunnen de auto's volgens de fabrikant al bijna volledig navigeren zonder de tussenkomt van een bestuurder.

Snelwegen

Voorlopig is het alleen mogelijk om de auto zelf te laten rijden op snelwegen. Dat is relatief simpel, omdat daar niet veel variabele factoren zijn om rekening mee te houden. Zelfrijdende auto's als die van Google hebben op dit moment nog grote moeite om verkeer in bijvoorbeeld de bebouwde kom te ontwijken.

Parkeren

Volgens Musk is het ook mogelijk om de auto-piloot te gebruiken om de auto naar je voordeur te laten rijden of te laten parkeren in je garage. Dat zou je wel alleen op privéterrein moeten doen, waarschuwt Musk, want op de openbare weg is het systeem nog niet precies genoeg om te testen.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: tesla model s