Tesla maakt Model S nog sneller door slimmere accu

Tesla komt met een nieuwe versie van de Model S, waardoor de elektrische auto van 0 naar 100 km/u kan optrekken in niet meer dan 2,8 seconden. Dat is 0.4 seconden sneller dan de vorige Model S, die die snelheid in 3,2 seconden haalde na een software-update.
De nieuwe upgrade komt nu niet binnen via een software-update, maar via betere hardware.

Nieuwe accu

Die upgrade komt onder meer in de vorm van een nieuwe accu, die van 85 naar 90 kWh gaat. Daarmee kan de auto ook een extra 25 kilometer rijden (met een maximum-snelheid van 80 km/u).

Wisselstroom

De capaciteit van de nieuwe accu zorgt niet voor de upgrade, maar er kan wel meer wisselstroom van de accu worden gehaald. Dat is nu ingesteld op maximaal 1,300 ampêre. Als de stroom hoger komt dan dat, kan de zekering smelten, maar Tesla voegt tegelijk een nieuwe zekering toe doe kan detecteren wanneer de maximale wisselstroom in de accu is behaald. Op die manier kan er net iets meer kracht uit de accu worden geperst zonder dat die oververhit.

Duur

Tesla-bezitters kunnen de upgrade bij de autodealer kopen. Dat is niet goedkoop: De upgrade kost in Amerika 5,000 dollar. Bij een nieuw model komt er 10,000 dollar bovenop de standaard-prijs van de Model S.

Model X

Tesla-oprichter Elon Musk zegt dat het de verbeterde accu wil gebruiken in de Model X, de stationwagon-variant van de Model S die het bedrijf later dit jaar wil introduceren. Omdat die auto groter en zwaarder is, is ook meer kracht in de auto nodig.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: elektrische auto, tesla model x, model s, tesla model s