Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord
abonneren

Tesla laat Model S 'oproepen' via firmware-update

Tesla was vorige week de grote ontbrekende op de CES-beurs, maar nu de beurs net ten einde is gekomen heeft het bedrijf een flinke firmware-update aam zijn Model S gegeven. Daarmee kan de auto zelf inparkeren, en vanaf een afstandje worden opgeroepen.
De firmware werd dit weekend uitgerold onder gebruikers. Het gaat om versie 7.1, de eerste upgrade van de software van de auto waarmee die destijds zelf kon rijden.

Automatische piloot

De nieuwe firmware bestaat vooral uit verbeteringen in de automatische piloot, waarmee de auto zichzelf over een weg kan bewegen. Zo zit daar nu een snelheidsbegrenzer op waardoor de auto niet sneller dan 5 kilometer per uur boven de snelheidslimiet kan komen. Tesla introduceerde de functie 2 maanden geleden. Door een firmware-upgrade kon de auto toen ineens zelf rijden.

Summon

Er zit ook een nieuwe feature in de firmware, genaamd 'Summon'. Daarmee is het mogelijk om de auto op te roepen met de bijbehorende smartphone-app. De auto komt dan automatisch naar je toe rijden, maar daar zitten wel een paar haken en ogen aan. De functie werkt bijvoorbeeld alleen binnen een straal van 12 meter, en momenteel alleen nog op privé-terrein.

Zelf parkeren

Met 'Summon' is het ook mogelijk om de auto uit zichzelf in te laten parkeren, maar dat kan alleen nog vooruit. Voor het fileparkeren heeft de auto nog te weinig kennis, al komt die functie misschien later nog wel.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: Software, model s, tesla model x, roadster, model x, autonome auto, tesla roadster, Zelfrijdende Auto, tesla model s, Tesla, over the air

Nieuws headlines

donderdag 30 november

donderdag 09 november

Laatste reactie