abonneren

Tesla komt volgende week definitief met 'thuis-accu'

Tesla komt volgende week met een accu die je in je huis kunt gebruiken. Het gaat om lithium-ion-accu waarmee je stroom uit je eigen zonnepanelen kunt opslaan. Daardoor haal je volgens het een bedrijf meer rendement uit groene energie.
Het was al bekend dat Tesla eind april 'iets' zo presenteren. Dat lekte vorige maand al uit, toen Musk al zei met een thuis-accu bezig te zijn. Nu is dat bevestigd in een brief aan investeerders van het bedrijf.

Zonne-energie

Er zijn nog steeds niet veel details bekend over het apparaat, maar wel is duidelijk dat het om een accu gaat waarmee gebruikers energie uit hun zonnepanelen kunnen opslaan. Nu gaat daar nog veel stroom door verloren, omdat dat nergens heen kan.

Accu-leverancier

Tesla is vooral nog bekend van elektrische auto's als de Model S en de Roadster. Tesla-eigenaar Elon Musk wil echter dat het bedrijf in de eerste plaats een accu-leverancier wordt, met batterijen die voor allerlei toepassingen kunnen worden ingezet. Deze 'thuis-accu' is de eerste stap die richting op.

Tesla is in Amerika bezig met de bouw van een enorme fabriek, waar vanaf 2017 op grote schaal veel accu's moeten worden gebouwd.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste Vacatures