abonneren

Tesla gaat automatische piloot toch beperken

Tesla schroeft de auto-pilot-functie toch een beetje terug, nadat de afgelopen weken veel commotie ontstond over het uitrollen van de feature. Gebruikers blijken de auto-pilot snel te misbruiken, hoewel dat programma zich nog in de bèta-fase bevindt.

Dat laat het bedrijf weten tijdens een aandeelhoudersvergadering. Oprichter Elon Musk zei daar dat sommige gebruikers de functie inderdaad misbruikten, en daar schokkende filmpjes van online plaatsten.
 

Automatische piloot

De auto-pilot werd 3 weken geleden geïntroduceerd. Het ging om een software-update waardoor auto's als de Roadster en de Model S een gedeeltelijke automatische piloot krijgen. De auto kan daarmee uit zichzelf van rijbaan wisselen, en kan zonder bijsturen rijden over de snelweg.
 

Bèta

De functie is echter controversieel, want veel gebruikers maakten video's waarin zij de functie tot het uiterste probeerden - en dat ging vaak maar net goed. De functie bevindt zich dan ook nog in de bèta-fase en is nog niet helemaal af.
 

'Beperken'

Het uitrollen was misschien ook wel een foutje, geeft Musk toe. Het bedrijf gaat de auto-pilot-functie nu inperken - al wil Tesla nog niet zeggen hoe dat gaat gebeuren. Mogelijk kan de auto dan alleen nog functioneren wanneer de gebruiker een of twee handen aan het stuur houdt, of moet er op een andere manier worden aangegeven `dat de bestuurder nog aan het opletten is. "Als het maar voorkomt dat gebruikers er gekke dingen mee gaan doen", aldus Musk.

Het is ook nog niet duidelijk of er nóg een software-update zit aan te komen.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: automatische piloot, Tesla, auto-pilot, Zelfrijdende Auto