abonneren

Tesla binnenkort met iPhone te starten

Het wordt binnenkort mogelijk om een Tesla te starten met alleen je iPhone. De elektrische auto's krijgen snel een update waarmee het gebruik van sleutels overbodig wordt.

Dat zegt de website 9to5mac vandaag. De Model S-auto's krijgen daarvoor een firmware-update, meldt de doorgaans goed geïnformeerde site.

Broncode

Dat zou blijken uit de broncode van het meest recente besturingssysteem van de elektrische wagens. Dat is sinds kort geüpdate naar v6.0, waarin te lezen staat dat de Tesla-app voor de iPhone daar binnenkort voor wordt ingesteld. Met de app zou het mogelijk zijn de auto op slot te doen of juist te ontgrendelen, en zelfs om de auto te starten. Binnenkort moet ook de Android-app een update krijgen.

Vingerafdrukken

Hoe het systeem precies moet werken, is niet helemaal duidelijk, maar 9to5mac speculeert dat het systeem onder andere werkt met de vingerafdrukscanner van de iPhone. Sinds kort is het voor ontwikkelaars mogelijk die vingerafdrukscanner te verwerken in hun eigen apps - tot dan toe kon alleen Apple dat nog maar.

iOS 8

Het ontgrendelsysteem wordt waarschijnlijk gepresenteerd tijdens de lancering van iOS 8 in september. Daarin wordt ook een systeem genaamd Apple Carplay geïntegreerd, dat de iPhone geschikt maakt voor tijdens het autorijden. Mogelijk worden deze systemen samengevoegd.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie