abonneren

Temple of Elemental Evil meest homovriendelijke game

The Temple of Elemental Evil is de meest homo-vriendelijke computergame. Gamers die het homokarakter in het spel bevrijden, kunnen met hem trouwen. Homobelangenvereniging COC Nederland bestudeerde het gameaanbod en stelde een lijstje samen voor een verantwoord cadeau onder de kerstboom.De gamewereld wordt gedomineerd door de hetero blanke man, stelt het COC. 'Het aanbod gewelddadige en racistische games is enorm', licht COC-voorzitter Frank van Dalen toe.
"Er zijn zelfs games waarin de jacht op homo's wordt beloond.' De homobelangenorganisatie onderzocht verschillende populaire games op homovriendelijkheid en komt tot de conclusie dat het aantal écht homovriendelijke games klein is. De gamesector, die in 2005 zo'n 10,5 miljard dollar omzette, loopt achter op bijvoorbeeld de televisiewereld. Zo speelt homoseksualiteit een prominente rol in de populaire en succesvolle televisieserie Will & Grace.

In totaal hebben vier games het predikaat homovriendelijk gekregen. Naast The Temple of Elemental Evil is de game Bully goed beoordeeld. Deze PSP2-game raakte in opspraak omdat het pesten zou goedpraten . Vervolgens kwam de game -voornamelijk in de Verenigde Staten- onder vuur te liggen omdat het homoseksualiteit zou promoten. Het hoofdkarakter Jimmy Hopkins kan namelijk niet alleen meisjes, maar ook jongens versieren. In enkele scènes kan Hopkins jongens ook zoenen. Andere positief beoordeelde games zijn Sims en Second Life. Bij deze role playing PC-games kunnen gamers kiezen homoseksuele figuren een rol te laten spelen. In Sims is eigenlijk iedereen biseksueel, wat ertoe leidt dat alle karakters met elkaar kunnen samenleven en trouwen.

Het COC vindt dat het tijd wordt dat de gamemarkt met homovriendelijke games inspeelt op het groeiende aantal openlijk homoseksuelen en zal daarom in contract treden met de game-industrie. Jongeren, onder wie games populair zijn, zijn bezig hun seksuele identiteit een plaats te geven. Voor hen is het belangrijk om te zien dat homoseksualiteit normaal is en niet een doelwit is dat vernietigd moet worden. 'Er wordt heel veel geld geïnvesteerd om games een zo realistisch mogelijk karakter te geven. Dat komt goed uit, want homoseksualiteit is ook een realiteit van alle dag', aldus Van Dalen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord