abonneren

Telefonica koopt voipdienst Jajah

Het Spaanse Telecombedrijf Telefonica, buiten Nederland vooral bekend als eigenaar van mobiel belbedrijf O2, heeft de Skype-concurrent Jajah overgenomen voor 207 miljoen dollar.Tefefonica overtreft daarmee concurrerende bieders als Microsoft en Cisco die ook in de race waren. Ook T-Mobile schijnt belangstelling voor deze voip-telefoonaanbieder te hebben gehad. De overname vindt plaats met contant geld. Dit is leuk voor de eigenaren en investeerders die 33 miljoen dollar in het oorspronkelijke Oostenrijkse bedrijf geïnvesteerd hadden.

Omdat het bedrijf Jajah het met zijn belprogramma moest afleggen tegen Skype heeft het zich vooral toegelegd op een internationaal netwerk voor ip-telefonie. De dienstverlening aan de Jajah klanten zal niet door de overname worden beïnvloed. Telefonica krijgt met de overname een wereldomvattend netwerk met servers en telefoonverbindingen met een softwareplatform met 15 miljoen gebruikers.

Met deze aankoop is Telefonica klaar om de concurrentie met Skype het hooft te bieden. Het met voip via een datanetwerk telefoneren is voor de klanten goedkoper en zal naar verwachting een steeds grotere concurrent worden voor het traditionele internationale telefoonverkeer.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord