abonneren

Tele2 Zweden verwijdert logbestanden

Tele2 Zweden maakt het voor auteursrechtenorganisaties onmogelijk om piraten aan te pakken. De internetprovider wist namelijk zijn logbestanden, waardoor overtreders niet meer opgespoord kunnen worden.Tele2 Zweden claimt alleen nog maar bepaalde klanteninformatie te bewaren voor intern gebruik, maar de ip-adressen te verwijderen.Dit is een reactie op een nieuwe Zweedse wet, die op 1 april jongstleden ingegaan is. Volgens deze wet mag de overheid ten aller tijde de identiteit van internetpiraten opvragen bij een isp.
Tele2 heeft echter in de wet nergens gevonden dat het verplicht is de ip-gegevens op te slaan. Uit privacy-oogpunt wist de provider deze informatie dan ook zo snel mogelijk.

Naast Tele2 weigert ook Bahnhof, een kleine isp, gegevens openbaar te maken. Bahnhof zegt dat het weigert 'spion' te spelen.

Webwereld

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord