Tele2 biedt mobiel internet via T-Mobile

Tele2 klanten kunnen met ingang van 1 september ook mobiel internetten dankzij een samenwerkingsverband met T-mobile.Tele2 noemt zichzelf hiermee de vierde aanbieder van mobiel internet. Of dat helemaal klopt is de vraag want er zijn in Nederland ook nu al meer contractaanbieders dan dat er netwerken zijn. Wij tellen er met Tele2 erbij zeven. Ook Tele2 gaat alleen als contractaanbieder optreden en laat de techniek volledig in handen van netwerkaanbieder T-mobile. Zo moeten ook T-mobile usb-modems worden gebruikt.
Particuliere Tele2 klanten krijgen toegang tot het 2G- en 3G-netwerk van T-mobile met snelheden tot 7,2 Mb/s. Tele2 biedt drie contracten. Deze zijn  "onbeperkt" met een maximum dataverbruik en begrensd door een "fair use policy".

Ook voor particulier mobiel bellen is Tele2 nu overgeschakeld van het KPN-netwerk naar het T-mobile netwerk. Bestaande gebruikers merken daar weinig van en kunnen bestaande sim-kaarten blijven gebruiken. Dit geldt niet voor zakelijke klanten, die blijven op het kpn-netwerk.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: