abonneren

Tekst invoeren op aanraakscherm

Cliff Kushler, de uitvinder van T9 op de mobiele telefoon, heeft een nieuwe manier bedacht om tekst op apparaten met aanraakscherm in te voeren. Daarbij glijdt de vinger over het virtuele toetsenbord, zonder het contact met het scherm te verliezen.Bij schermtoetsenbordjes zoals op tablet-pc's en op de iPhone, is het nog de gewoonte om op de ouderwetse manier te tikken: door één voor één letters aan te raken. Uitvinder Kushler denkt dat het makkelijker kan: door de vinger niet van het scherm te halen, maar van de ene letter naar de andere te slepen.
Dat levert tiksnelheden op van meer dan 50 woorden per minuut. De snelheid is mede te danken aan de ingebouwde tekstcorrectie waardoor onjuist gespelde woorden automatisch worden gedetecteerd. Swype wordt geleverd met een database met 65.000 woorden.

Kushler is gewend bij T9 met telefoontjes te werken die maar beperkte rekenkracht hebben. Bij Swype heeft de uitvinder daar ook rekening mee gehouden: de woordenlijst neemt maar 250 kB in beslag en de Swype-software heeft niet meer dan 1MB geheugen nodig. De technologie kan zich aanpassen aan de omstandigheden. Telkens wanneer een gebruiker de Swype-software start wordt een snelle test gedaan om de verwerkingssnelheid en de toegangsnelheid tot bestanden te bepalen. Om de technologie te kunnen gebruiken zijn drie componenten nodig: software die de vingerbeweging op het scherm kan analyseren, een zoekapplicatie die het juiste woord in de database achterhaalt en een gebruikersinterface.

De technologie is geschikt voor diverse apparaten, waaronder mobiele telefoons, tablet-pc's en gameconsoles. Kushler gaat Swype in eerste instantie aanbieden als een vervanger voor T9.

Bron: The Future of Things

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord