abonneren

Tekorten verwacht van Intel Atom-processor

Intel's gloednieuwe Atom-processor, met een extreem laag energieverbruik en kleine behuizing, lijkt populairder dan Intel verwacht had. OEM-fabrikanten proberen zo veel mogelijk van de Atom-processor in handen te krijgen, wat inmiddels leidt tot tekorten aan de mobiele processor.Volgens Intel heeft het bedrijf de juiste snaar weten te raken met de Atom. De combinatie tussen energie-efficiëntie en de lage prijs oefent een onweerstaanbare aantrekkingskracht uit op fabrikanten, die de processor allemaal willen gebruiken voor hun producten.
Hoewel Intel iets los weigert te laten over de beschikbaarheid van de Atom, claimt Asus dat Intel zeker tot het derde kwartaal van dit jaar niet aan de vraag kan voldoen. Asus is van plan de Atom in hun subnotebook, de Eee PC 900, te stoppen.

Naast Asus azen ook fabrikanten als MSI, ECS, Gigabyte en Dell op deze mobiele processor. De tekorten kunnen gunstig uitpakken voor concurrent VIA, die de laatste hand heeft gelegd aan concurrent Isaiah. Volgens onofficiële benchmarks veegt Isaiah op veel fronten de vloer aan met de Atom. VIA's Isaiah zal in ieder geval zeker door HP en Everex gebruikt gaan worden.

DailyTech

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie