abonneren

Tegenslag holografisch geheugen: InPhase failliet

De ontwikkeling van holografisch geheugen loopt een tegenslag op met het faillissement van InPhase. InPhase probeert al enkele jaren zijn holografische opslagtechniek aan de man te brengen. De medewerkers van het bedrijf worden deze maand ontslagen.Het gaat al langere tijd niet goed met InPhase: medewerkers krijgen al een jaar lang het minimumloon betaald.
Inmiddels is duidelijk dat het loonstrookje van afgelopen maand de laatste is. InPhase heeft geen nieuwe investeerders kunnen vinden voor hun opslagtechniek, waardoor het bedrijf zijn faillisement heeft moeten aanvragen. De huidige CEO en één van de investeerders hopen dat er na een reorganisatie een doorstart gemaakt kan worden.

InPhase belooft al jarenlang holografische opslag. Dit zou de opvolger van de huidige lasergebaseerde opslag (cd, dvd, blu-ray) moeten worden. Een commercieel product heeft InPhase echter nooit fatsoenlijk de deur uit kunnen krijgen: zo is de Tapestry HDS-300r (met een opslagcapaciteit van 300 GB per schijfje) al sinds 2006 te bestellen, maar nog steeds niet leverbaar.

De overheid heeft inmiddels beslag laten leggen op het pand en de inventaris van het bedrijf.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie