abonneren

Tegen phishing: samenwerking eBay, PayPal met Gmail

In een poging om het gevaar van phishing zo beperkt mogelijk te houden, gaan eBay en PayPal samenwerken met Gmail. Met behulp van een speciale techniek zal worden geverifieerd of een e-mail die naar een Gmail-adres wordt verstuurd, daadwerkelijk afkomstig is van de aangegeven afzender. Als dit niet het geval blijkt, bezorgt Gmail het bericht niet aan de geadresseerde.Voor eBay en PayPal is het tegengaan van phishing een speerpunt. PayPal deed onlangs een uitgebreide analyse naar het fenomeen phishing.
Aan de hand van deze analyse heeft PayPal besloten om samenwerkingen met webmailservices aan te gaan om een belangrijke stap te zetten om phishingaanvallen uit te roeien. Eerder dit jaar gingen eBay en PayPal al een samenwerking met Yahoo aan.

Er zal gebruik worden gemaakt van DomainKeys en DomainKeys Identified Mail (DKIM), een e-mail authenticatiie technologie. Hiermee wordt als het ware een extra laag toegevoegd om spam tegen te houden, omdat isp's kunnen bepalen of mails echt zijn of dat het om fraude-mails gaat, waarna de isp kan beslissen de mail al dan niet door te sturen.

Geschreven door: Annemarie Korevaar op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: