Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord
abonneren

TechCrunch begint rechtszaak tegen Fusion Garage

Hoewel de Joojoo-webtablet er veelbelovend uitziet, lijkt het niet slim om al een pre-order te plaatsen. TechCrunch heeft namelijk een rechtszaak ingediend tegen Joojoo-fabrikant Fusion Garage. De twee bedrijven zouden de webtablet aanvankelijk samen uitbrengen, maar dit liep spaak.De soap tussen Michael Arrington van TechCrunch en fabrikant Fusion Garage is voorlopig nog niet ten einde. Hoewel Fusion Garage claimt dat Arrington geen poot heeft om op te staan, denkt Arrington daar zelf anders over.
Hij blijft beweren dat hij de rechten op de Joojoo (CrunchPad) bezit en dat Fusion Garage de webtablet zonder zijn toestemming niet mag verkopen.

Dat Fusion Garage vuil spel gespeeld heeft zou onder meer blijken uit de registratie van de Joojoo-domeinnaam. Deze registratie werd meer dan een maand voor de onverwachte breuk tussen Fusion Garage en TechCrunch al geregistreerd. Fusion Garage zou dus nooit van plan geweest zijn de webtablet samen met TechCrunch uit te brengen. Fusion Garage beweert nog steeds dat het pas drie dagen voor de lancering besloot een eind aan de samenwerking met TechCrunch te maken, onder druk van investeerders.

Arrington beschuldigt Fusion Garage van een flink aantal zaken, waaronder misleiding, het misrepresenteren van TechCrunch bij partners als Pegatron, het niet afbetalen van schulden en het aangaan van onverantwoorde leningen. Belangrijk punt is dat Arrington beweert dat Fusion Garage niet van plan was een webtablet te maken voor het in zee ging met TechCrunch. Dit staat haaks op de beweringen van Fusion Garage en mocht Arrington dit hard kunnen maken dan zou hij het Fusion Garage wel eens lastig kunnen maken voor de rechtbank.

Boing Boing

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 30 november

donderdag 09 november

Laatste reactie