abonneren

TDK verwacht dit jaar 2.5TB- en 3TB-harddisks

Vorig jaar kondigde TDK vol bravoure aan dat het in het eerste kwartaal van 2010 een 2,5-inch 640GB- en 3,5-inch 2.5TB-schijf zou verkopen.
Een nieuwe roadmap toont aan dat de plannen van TDK iets gewijzigd zijn, maar dat we dit jaar ook 3TB-drives kunnen verwachten.

TDK is druk bezig 320 gigabyte op één platter te persen, waardoor een notebookdrive van 640GB (twee platters) mogelijk wordt. Op desktopgebied is de opslag inmiddels gestegen tot 640GB per platter, zodat het combineren van vier platters tot een 2.5TB-drive leidt. Ook is het mogelijk vijf platters te combineren, waardoor de totale opslagcapaciteit op 3 terabyte uitkomt.

TDK verwacht dat deze producten na de zomer beschikbaar komen. Dat wordt tijd ook, want enkele concurrenten zijn inmiddels al bij 640GB en zelfs 750GB (drie platters van 250GB) aanbeland als het om 2,5-inch drives gaat. Of TDK de eerste gaat zijn met een 2,5TB- of 3TB-drive voor de desktop valt eveneens te bezien, maar feit is dat de felle concurrentie er in ieder geval voor zorgt dat de prijzen laag blijven.

Fudzilla

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie