abonneren

Take-Two stelt videogame Manhunt 2 uit

Gamesuitgever Take-Two heeft de lancering van zijn videogame Manhunt 2 uitgesteld nadat het een 'Adults Only'-waardering kreeg. De game zou eigenlijk op 10 juli aanstaande uitkomen.Take-Two heeft voor een nog onbepaalde de game uitgesteld omdat het zich wil beraden wat het gaat doen nu de game in Groot-Brittannië is verboden en in de VS alleen aan volwassenen mag worden verkocht.
Doordat de game in de VS een ‘Adults Only-waardering heeft gekregen, willen Sony en Nintendo de game niet meer op hun consoles uitbrengen.

Take-Two heeft nog steeds vertrouwen in de game. De uitgeverij vindt dat de game een vorm is van vrije meningsuiting en dat ze verantwoordelijk de game verkopen aan de doelgroep. Take-Two-baas Strauss Zelnick vindt dat de game een kunstwerk is.

Take-Two heeft de keuze uit de volgende mogelijkheden: het kan de game helemaal niet meer uit te brengen, het kan de game onveranderd uitbrengen alleen voor de pc en daardoor minder exemplaren verkopen of het kan de game zodanig aanpassen dat het niet meer een ‘Adults Only'-waardering krijgt.


Bron: Reuters

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie