abonneren

Tails 2.0 uitgebracht met Gnome Shell-gui

Er is een officiële 2.0-versie van de extra beveiligde Linux-distro Tails uitgebracht. Het besturingssysteem werkt nu met de GNOME-gui, en is gebaseerd op Debian Jessie, de meest recente versie van de kernel.
TAILS 2.0 is te downloaden van de normale website, maar het is niet mogelijk om de normale manier te upgraden. Daarvoor zitten er volgens de makers te veel verschillen in de twee besturingssystemen.

Lees ook: 4 vragen over het extra veilige besturingssysteem Tails.


Gnome Shell

De grootste vernieuwing is dat Tails 2.0 gebruik maakt van Gnome Shell met een Classic-schil. Het besturingssysteem is daarnaast gebaseerd op Debian 8, ook wel 'Jessie' genoemd.

Standaard-programma's

Dat laatste betekent dat er een aantal softwarepakketten standaard in Tails worden meegeleverd, zoals LibreOffice, Poedit en Liferea, maar ook standaard-apps uit Debian zoals Files, Disks en Videos.

Tor

Uiteraard zitten de standaard veiligheidstools in Tails, zoals de meest recente versie van Tor (5.5), en een aantal tools zijn vervangen door alternatieven. Zo is emailclient Claws vervangen door Icedove, een nieuwe versie van Thunderbird.

Windows-shell

Tijdens de bèta-tests van Tails probeerden de makers om een Windows-shell in het besturingssysteem te krijgen, zodat het erop zou lijken dat een gebruiker Windows aanzette. Dat is echter niet gelukt, zeggen de makers, al wordt wel geprobeerd dat in een latere versie toch te doen.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: Privacy, Gnome, Debian, Tails, gnome shell, debian 8 jessie, tails 2.0, debian 8

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord