abonneren

Tablets blijven bedreiging voor pc-verkoop

Ondanks de snelle opkomst van de tablet zijn de pc-verkopen in het laatste kwartaal van 2010 gegroeid naar 93,5 miljoen stuks. Een bescheiden groei van 3,1 % ten opzichte van het vierde kwartaal van 2009.Dit blijkt uit de cijfers van het kwartaaloverzicht van marktonderzoeker Gartner. De groei in het laatste kwartaal was vooral te danken aan de verkoop van computers voor zakelijk gebruik.
Over het hele jaar 2010 genomen, tonen de cijfers een herstel van de pc-markt van de recessie.

Vooral op de consumentenmarkt vormen nieuwe verschijningsvormen van computers als tablets, smartphones en e-readers een bedreiging voor de verkoop van pc's. Deze apparaten zijn geen vervanging voor de belangrijkste computers in huis, maar wel voor de derde en vierde pc in een huishouden.

HP blijft wereldwijd nummer één in de top vijf van de pc-verkoop. De andere vier zijn Acer (2), Dell (3), Lenovo (4) en Toshiba (5). Vooral Lenovo en Toshiba doen het goed met een flinke groei in marktaandeel ten opzichte van 2009.

HP deed het vooral buiten de VS goed. In de Verenigde Staten groeit Apple spectaculair in de pc-markt met 23% naar een marktaandeel van 9,7 %.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie