abonneren

T-Mobile maakt winnaars Android-wedstrijd bekend

T-Mobile heeft in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam de vijf winnaars van de Android programmeerwedstrijd bekend gemaakt. De winnaar van de hoofdprijs is de applicatie Meter Maid, ontwikkeld door Martin Koel en Alida Roskam. Zo'n 250 programmeurs uit het hele land namen begin januari de uitdaging aan om de leukste en beste mobiele applicatie voor de Nederlandse markt te ontwikkelen. De winnende applicaties komen beschikbaar via Android Market. De wedstrijd vond plaats ter gelegenheid van de lancering van de T-Mobile G1 in Nederland, die vanafvandaag verkrijgbaar is.

Een vijfkoppige jury, met vertegenwoordigers van onder andere Hyves, Mobile Monday en T-Mobile, heeft alle inzendingen bekeken en daar vijf prijswinnaars uit gekozen. De beoordelingscriteria waren onder andere: innovatief, een goede user interface en de applicatie moest optimaal gebruikmaken van de G1.

De hoofdprijswinnaar is Meter Maid, ontwikkeld door Martin Koel en Alida Roskam. De Meter Maid, een verfijning van het bestaande SMS-parkeren, is een handige dienst die helpt met het snel en eenvoudig betalen voor een parkeerplekje onderweg. Meer informatie over Meter Maid en de andere vier prijswinnaars staat in de bijlage. Alle winnaars ontvangen een T-Mobile G1 en een jaar lang gratis mobiel internet. De hoofdprijswinnaars ontvangen bovendien een retourticket naar San Francisco.

Vanaf vandaag ligt de T-Mobile G1 in de winkels, de eerste telefoon met Google's mobiele platform Android. De T-Mobile G1 biedt als eerste mobiele telefoon ter wereld toegang tot Android Market, waarop al ruim 700 applicaties van internationale ontwikkelaars beschikbaar zijn.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: