abonneren

T-Mobile komt met meer Android-phones na de G1

T-Mobile wedt niet op één paard. Na de lancering van de G1 komt T-Mobile op korte termijn ook met andere Android-telefoons. Dit zegt een hooggeplaatse medewerker bij T-Mobile.De G1 is Google's antwoord op de succesvolle iPhone van Apple. De G1 maakt voor het surfen over het internet gebruik van 3G HSDPA. Als vervanger van de iTunes-winkel gebruikt de G1 de Amazon MP3 online muziekwinkel en in plaats van de App Store kunnen G1-gebruikers applicaties downloaden via de Android Market-website.

Analisten zien in de G1 een goed alternatief voor mensen die een iPhone willen, maar niet gediend zijn van de protectionistische businesspraktijken van Apple. In vergelijking met de iPhone zijn er nog weinig applicaties voor de G1 ontwikkeld. Maar omdat het Android-platform open-source is verwachten analisten dat deze situatie op korte termijn verandert. Alle applicaties die in de Android Market worden aangeboden zijn gratis. Pas na een update van G1's firmware kunnen externe ontwikkelaars applicaties aanbieden waarvoor betaald moet worden.

T-Mobile ziet dat mobiel internet de toekomst heeft en daarom migreert het zijn huidige 2,5G netwerk naar het 3G HSDPA-netwerk.

De G1 is in Nederland in het eerste kwartaal van 2009 te koop.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie